Search:
Lovefest 4 – 5 – 6 Avgust 2016. – KatKaos
fade
1453
single,single-post,postid-1453,single-format-standard,edgt-core-1.0,kolumn-ver-1.0,,edgtf-smooth-page-transitions,ajax,edgtf-theme-skin-dark,edgtf-blog-installed,edgtf-header-standard,edgtf-fixed-on-scroll,edgtf-default-mobile-header,edgtf-sticky-up-mobile-header,edgtf-animate-drop-down,edgtf-light-header,edgtf-header-style-on-scroll,edgtf-fullscreen-search,edgtf-search-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

Lovefest 4 – 5 – 6 Avgust 2016.

Ovog puta odlučila sam da predstavim malo drugačiji ugao mog review-a, provozaću vas stvarima iza scene, baš onako kako sam ja proživela ovogodišnji Lovefest.

Ne želim da favorizujem nijedan događaj ali ću uvek istaći dešavanja i realne razloge zbog kojih ću ih pohvaliti, ovogodišnji Lovefest svakako spada u jedno od tih dešavanja.

Lovefest-ovce poznajem pa mislim jedno 5 godina sigurno, vrlo sam upoznata kako funkcionišu unutar organizacije koje sam i ja uglavnom deo i znam koliko se trude da daju više. Konstantno akcentuju inovacije i iskreno grabe da svake godine festival vidno napreduje. Prva stvar koja je bila drugačija u ovogodišnjoj pripremi, bio je hrabro predstavljen line up bez i jednog komercijalnog imena, znam da su malo zbog toga strahovali jer svi znamo da komercijala vuče kupovinu karata ali hrabrost ume često da se isplati što se u ovom slučaju i desilo.

Stigla sam u Vrnjačku Banju dan pred festival i na samoj lokaciji ugledala stejdž koji je vidno bio veći nego prethodne godine i vizuelno stvarno izgledao vanserijski. Kako mi je ovogodišnje Lovefest zaduženje bio hosting izvođača, trudiću se da vam pored svojih prenesem i njihove iskrene utiske. Dan ranije zajedno sa nama stigao je i event manager Cocoon-a sa dvojicom visual artista zaduženih za 3D maping, vrlo prijatna ekipa, niko nije nadobudan, šta više jako su svi opušteni  i prijatni. To veče smo zaglavili do 2ke dok sve nije bilo namešteno za otvaranje i veliki Cocoon showcase.

Došao je i dan otvaranja, svi na lokaciji bili su ubrzani kako bi sve bilo tip top pre nego što padne noć. Stigla su i imena sa predstojećeg line up-a prve večeri otvaranja i pao je njihov međusobni dogovor da se svi zajedno nađu na večeri. Koliko god mi znali da je Cocoon jedna velika mašinerija, pripadnici te ekipe mega su gotivni, provela sam sa svima maltene celo veče pa sve do jutra. Izdvojila bih Daniel Stefanika i Markus Fixa koji su sve vreme bili toliko zainteresovani Srbijom i samim festivalom, a Markus Fix je posle svog nastupa vrlo znatiželjno obišao sa nama bukvalno ceo festival, pogledao svaku binu i rado nazdravio uz rakiju :)

@danielstefanikofficial #cocoon #lovefest #fire #love #music #dance #nightlife

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

@markus_fix #cocoon #lovefest #vrnjackabanja #love #festival #dance

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Stigao je papa Sven, po mom prvom utisku čovek sa generano gotivnim vajbom, oseća se da ima kilometre i kilometre staža iza sebe ali opet dosta nasmejan i pozitivan.  Koliko sam primetila a i kako su mi kasnije i potvrdili članovi njegove ekipe, Sven se super proveo na kraju nam je veselo i rekao, vidimo se u novembru u Beogradu.

@svenvaeth_official #cocoon #vrnjackabanja #lovefest #lovefestfire #dance #music #love

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Sve u svemu, ceo Cocoon tim koji je došao proveo se vrhunski i ono što mi je bukvalno svako od njih izdvoji je to da im je odličan fazon ta kosina koju ima Fire Stage pa se publika sa bini vidi kao u amfiteatru i neverovatan vajb koji su dobijali sa dance floor-a. Kada su odlazili sve redom su nas grlili, zahvaljivali se i ponavljali kako je bilo neviđeno dobro.

@ilario_alicante #cocoon #lovefestfire #lovefest #music #love

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

To prvo veče, mi kao backstage ekipa preživesmo punog srca i sa osmesima na licu jer nam je to nekako bila u tenzija u najavi zbog velikog poštovanja koje imamo prema celom Cocoon-u. Iskreno sam se radovala dobrom snu i sutrašnjoj bleji na bazenu gde su najavljeni Marko Nastić, Dejan Milićević i Marko Milosavljević . Moja obaveza druge večeri bio je Ben Klock, koji je sletao tek oko ponoći, tako da sam imala vremena malo da se opustim.

H20 Stage je još prošle godine postao jedna od omiljenih bina Lovefest-a i znala sam da će prvi dnevni žur sigurno biti krcat kako zbog divnog vremena tako i zbog line up-a. Stigla sam oko 2ke, za pultom je bio Nastić a prvi red iza ograde vrveo je od fanova, čak se u jednom momentu zapalila i neka baklja…

@markonast #lovefest #lovefesth2ostage #music #vrnjackabanja

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Zatim, krenuo je Milosavljević svojim dobro poznatim tonovima a ja njega posebno volim preko dana da slušam na ovako nekim lokacijama jer tu provlači svašta nešto iz njegove, meni jako dobro poznate muzičke širine, što tokom noćnih setova nema baš priliku da uradi.

Marko Molosavljević @#lovefest #lovefesth2ostage #vrnjackabanja

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Posle nekog vremena krenuo je Deki sa njim b2b i to mi je bilo super jer sam bila zakasnila na njegov set koji je bio na samom početku.

https://www.facebook.com/katkaosblog/videos/493952434135888/

Prvi dan H2O  bine bio je ceo fazon, ne znam ko se više provodio od bukvalno svih prisutnih.

Na noćnu lokaciju stigla sam taman na Paranoid London koji su potpuni pozitivni ludaci. Imaju politiku da ne žele marketing tako da se sklanjaju i zabranjuju svaki vid istog iz tog razloga sam ih kasnije pitala da li je ok da okačim na blog jedan minut i skroz su ispali kul i rekli naravno. Muzika im je jako distorzična i haotična ali interesantna i tokom nastupa izvukli su neke ljude iz mase, popeli na binu da bi tu đuskali.

Paranoid London #lovefest #lovefestfire #vrnjackabanja

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

E nakon njih stage je bio spreman za Ellen Allien koju sam jako želela da čujem i potpuno me je oduševila. Žena je baš old school i ima neki jako specifičan fazon techna koji pušta. Pored toga energija joj je isto toliko specifična i jaaako je gotivna i simpatična.

@ellen.allien #lovefest #vrnjackabanja #lovefestfire #love #music #love

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Izašla sam da sačekam Ben Klocka koji je došao sa svojim tour manager-om i još jednom osobom, koji su zbog kašnjenja leta stigli bukvalno 15 minuta pred set i pravo skočili na stage. Ben je očekivano oduvao publiku i po njegovim reakcijama i za vreme seta a kasnije kako mi je rekao, proveo se loodilo dobro kao i sve ostale njegove kolege te i prethone večeri.

@ben_klock #lovefest #lovefestfire #vrnjackabanja

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Za kraj druge noći ostali su Zenker Brothers koji su još za vreme Klock-ovog seta izrazili oduševljenje celim događjem i sa nestrpljenjem čekali svojih 5 minuta Fire Stage-a.

U subotu bila sam zadužena za Robert Dietz-a koji je stigao u rano popodne, dosta umoran od prethodne noći pa je dogovor bio da ga pokupim za večeru i pravo odemo na događaj. Koliko sam imala vremena da provedem sa njim tokom večere, rekao mi je  kako mu je već prvo veče festivala Markus Fix poslao fotku ili video, nisam sigurna, da mu pokaže šta ga čeka, tako da je on već bio dobro pripremljen za zagarantovan provod. Po timetable-u za svojih 2 sata i 15 minuta provozao je stvarno odlično a i imao je taman vremena da i sam uživa u svemu. Nakon seta, naravno prezadovoljan, tražio je da malo razgleda festival pa smo otišli na Energy Stage na kojem smo malo zablejali a onda je on zatražio da ide na spavanje.

@robertdietz #lovefest #lovefestfire #vrnjackabanja

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Isprativši Dietz-a, konačno sam mogla da se opustim i prepustim dobroj muzici, fenomenalnom festivalskom vajbu i druženju sa prijateljima pa sam zapalila u jedan od vip-ova na kojem je bio savršen zvuk a i odličan pogled na ceo Fire Stage. Skoknula sam na stage da snimim Martin Buttrich-a, koji je ko[ ya vreme Dietz-ovog seta počeo da se provodi.

@martinbuttrich #lovefest #lovefestenergy #vrnjackabanja

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Zvezde završne večeri Pan Pot, za moj ukus potpuno očekivano zapalili su ceo Fire a i sve nas sa njim, nema tu šta mnogo da se kaže…

@panpotofficial #lovefest #lovefestfire #vrnjackabanja

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Closing decenijskog Lovefesta pripao je Marku Nastiću, Dejanu Milićeviću i Marku Milosavljeviću i moram da kažem da mi je baš drago što je zatvaranje pripalo domaćem line up-u. Kako se meni čini, mislim da nisam čula bolje izdanje ovog tripple b2b seta, bar ne u poslednje vreme, muzički stvarno bili su odlični i propisno zatvorili ovogodišnji Lovefest.

@markonast b2b Dejan Milićević b2b Marko Milosavljević #lovefest #lovefestfire #vrnjackabanja

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Poseban pasus ide Energy bini koja je i ove godine imala vanserijska imena totalno underground muzičkog sveta koje stvarno nigde nemamo priliku da čujemo sem na ovoj meni posebno dragoj bini Lovefesta. Bez obzira što je dosta manja od glavne bine, Energy stage uvek ima svoje verne pratioce, poklonike nekih od najkvalitetnijih ritmova ove scene. Ova bina je svaku put kada sam do njeuspela da skoknem, bila puna mega gotivnom ekipom ljudi i sa super vajbom. Respect! :)

@inimegrecords #lovefestenergy #lovefest #vrnjackabanja

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Rick Wilhite#lovefest #lovefestenergy #vrnjackabanja

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Sada kada sumiram moj blog o Lovefestu, znam da je sve u superlativu ali najiskrenije, nemam šta drugo ni da kažem jer je ove godine Lovefest za svoje 10 izdanje stvarno pokidao do svojih maksimalnih granica. Line up na prvom mestu, stvarno smo mogli da čujemo i velikane i raznolikost imena i muzike u okviru techno pravaca, ovde mislim na Fire stage, a takođe i na Energy stage-u koji smo već navikli da svake godine briljira. Organizaciono sve je bilo utegnuto iako je i bilo nekih propusta, nisu se ni osetili. Izgled bina i zvuk, neću ni da spominjem. Publike nikada više nije bilo i nikada se bolji vajb nije osećao nego sada, jedino se plašim da će ovim tempom Lovefest vrlo brzo prerasti postojeću lokaciji, ako već i nije. Sve u svemu, za kraj, samo mogu da kažem, jeeedvaaa čekam sledeću godinu u Banji i hvala svim kolegama na odličnoj sinergiji <3

 

 

1 Comment
  • Saša Kovačević
    12/08/2016 at 8:26 PM

    Sve je bilo vrhunski,jedina primjedba na dio namjenjen invalidima u kolicima.Svaku večer smo morali moliti redare da ga puste na glavni stage kroz vip ulaz jer je tamo bilo najblize.Svaka im čast na susretljivosti jer bilo bi nemoguće dovest ga do dolje okolnim putem.Sve ostalo je za svaku pohvalu.Pozz iz Zg :)