Search:
InMusic Festival 22.06.// Barutana 24.06.// Arsenal Fest 25.06 – KatKaos
fade
1387
single,single-post,postid-1387,single-format-standard,edgt-core-1.0,kolumn-ver-1.0,,edgtf-smooth-page-transitions,ajax,edgtf-theme-skin-dark,edgtf-blog-installed,edgtf-header-standard,edgtf-fixed-on-scroll,edgtf-default-mobile-header,edgtf-sticky-up-mobile-header,edgtf-animate-drop-down,edgtf-light-header,edgtf-header-style-on-scroll,edgtf-fullscreen-search,edgtf-search-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-4.9.2,vc_responsive

InMusic Festival 22.06.// Barutana 24.06.// Arsenal Fest 25.06

Pored elektronske muzičke scene koja mi je prioritet i glavna tema mojih recenzija, ubacivaću osvrt i na neka druga dešavanja, muzičke događaje, koncerte ostalih muzičkih pravaca koje posetim u mojim putešestvijama. Uvek ću se truditi da prenesem vajb, atmosferu i dočaram svoj lični doživljaj. Svašta lepo dešava se kako kod nas tako i po region a pogotovo po svetu svetu i zašto bi dizala zidine i ograničavala se na samo jednu muzičku celinu.

Sreda 22.06.

Igrom lepog slučaja stigla sam na 11. po redu InMusic Festival koji se održava u Zagrebu na lokaciji jezera Jarun koji je sličan našoj Adi Ciganliji. Razlog odlaska bio je koncert planetarne rock zvezde, PJ Harvey, koja svake godine izabere samo 5 do 6 događaja koje će uveličati svojim nastupom, tako da sam se stvarno osećala privilegovanom što imam priliku da je čujem. Lineup InFestivala ne izlazi iz okvira rock-a ali kao svaki drugi i ovaj muzički pravac u okviru sebe ima svoju veliku širinu. Pored PJ Harvey, headlineri su bili Skunk Anansie (koja je na žalost otkazala svoj nastup iz zdravstvenih razloga) i Florence + The Machine, oba ova izvođača po timetable-u bili su zakazani za prethodno veče, ali svakako bih jako volela da ih nekada čujem i desiće se sigurno J Zbog nekih nepredviđenih problema u putu jedva stigosmo na festival taman na početak koncerta ove veoma posebne žene i njenog benda, koji vladaju scenom od davne 1988. PJ Harvey je u neku ruku stvarno žena zmaj jer pored toga što je poznati vokalista i svira širok spektar instrumenata, ona je takođe i tekstopisac, pisac, poeta i kompozitor. Nastup je bio stvarno veličanstven, ona svojim outfit-om podsća na vilenjaka a energija kojom zapljuskuje je sa jedne strane veoma smirena ali sa druge mnogo jaka, videlo se da vlada svakim milimetrom njihovog zajedničkog izvođenja. Kvalitet muzike i kako sam bend zvuči, glupo je i da spominjem jer muzičari ovog ranga isporučuju samo i jedino najbolje.

Nakon završetka ovog stvarno predivnog nastupa krenulo je razgledanje InFestivala koji ima jako zanimljiv vizelni identitet. Kao i uvek izdvojiću ono što mi je najviše zapalo za oko. Preko puta main bine nalazio se stejdž postavljen unutar ogromnog cirkuskog šatora  u kojem je bilo postavljeno neko super svetlo sa sve disco kuglom koja je upotpunjavala doživljaj i ako mene pitate, ovo bi bio savršen stage za neku elektroniku, ne zato što ja naginjem ka tome nego zato što je realno tako.

Srce ovogodišnjeg izdanja InFestivala definitivno je Tesla Tower sagrađen kao posebna posveta dvojci nesvakidašnjih kreativaca i genijalaca  Nikoli Tesli i David Bowie-u koji su se pored, po svojoj posebnosti, izdvajali zajedničkom fascinacijom svemira i kosmičke energije. Sa spoljašnje strane kada ga gledate, toranj je stvarno bio oličenje Tesle a pun krug njegove unutrašnjosti bio je popunjen video bimovima na kojima su išle projekcije Bowie-vih veličanstvenih nastupa i uloga iz svih aspekata njegovog života, naravno sve to upotpunjeno najpoznatijim pesmama ovog svima dragog umetnika. Tesla Tower bio je pun super pozitivne energije i super kul ljudi koji su svi kao i ja skoro bez treptanja gledali u sve oko sebe i uživali u jednom potpunom doživljaju.

Tesla tower ⚡#️festival #music #love #tesla #bowie #zagreb #hrvatska #croatia #friendship #nightlife

A video posted by Katarina Vlasak (@ketisuper) on

Poseban detalj festivala koji mi se mnogo dopao bile su svetleće rečenice koje su se nalazile random po celom festu,  kojima su bili ispisani stihovi poznatih pevača i pesama.

IMG_3532

Ono što bih sigurno dodala InFestival-u je još neka muzika pored rock-a. Primetila sam da je posle koncerta PJ Harvey veliki deo ljudi otišao, ipak je to bila poslednja festivalska noć  i ako nisu imali neki nastup koji posebno žele da čuju, verujem da su se ljudi uglavnom zasitili blejanja po festivalu tokom prethodna dva dana. Tako da , ubacivanje još neke vrste muzike bi bilo super da bi se pubika sigurno zbog raznolikosti više zadržala a i mislim da je vreme da se festival malo osveži.

Petak 24.06.

U petak sam odlučila da odem na moju najomiljeniju beogradsku lokaciju, Barutanu i presečem malo ovaj, na sav glasa izvikan techno. Moram da kažem, ja sam nekako stvarno techno dete, od Industrije pa do sada to je zauvek moj prvi izbor ali danas kada je techno i kao muzika i kao reč postalo toliko popularno, malo sam se ugušila u svemu tome.  Nije baš sve techno al svi vole da kažu da jeste jer kao da je to magična reč današnjeg domaćeg klabinga pa sva vrata otvara. E te večeri je u Barutani nastupao Nick Fanciulli koji inače nije baš predmet mog muzičkog interesovanja ali s’obzirma na toliko non stop techna, razmišljala sam kako bi mi prijalo malo da prošaram i stvarno mi je drago što jesam. Fanciulli je poznat po house, tech house fazonu koji je po mom ukusu malo komercijaniji ali naravno u okviru underground zvuka, da ne pomislite da je komercijala i ja njega nisam slušala do sada baš iz tih razloga. Barutana nije bila prepuna ali baš kako mi je i jedan ortak te večeri rekao, što je lepo kada nije prepuno, možeš lepo da se opustiš jer imaš prostora za sebe i stvarno je i bilo taman. Ono što je najluđe od svega je to da mi se dopala muzika, Faniulli je vrteo tech house a onda je malo skrenuo u neki progressive  (a ja tek progressive ne volim), ali ovaj progressive mi se dopao jer je bio malo mračniji fazon i imao je svoju dubinu, sve to smućkamo zajedno, dobro je zvučalo, taman onako za fino đuskanje. Neočekivano lepo mi je prošlo to veče sa sve iznenađenjem da mi se muzika dopala.

@nicfanciulli 🎉 #nightlife #music #dance #belgrade #serbia #fun

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Subota 25. Jun

Kragujevac je uveliko poznat po dobroj zabavi i super gostoprimstvu što se i ovog puta potvrdilo. Otišla sam na poslednje veče Arsenal festa i njegovog Explosive DJ stejdža na kojem su nastupali između ostalih i Battric & Mivu b2b Rick Maia a nakon njih Dejan Milićević b2b Marko Milosavljević b2b Lea Dobričić. Upadoh negde na tripple b2b Battric & Mivu i Rick Maia i bilo je taman, momci su se smenjivali vrteći minimal tech house koji je super zvučao, mada od njih se to I očekuje. Muzika je mirnija sa dobrim flow-om i svi su se lepo zabavljali, kako publika tako i DJevi. Inače Battric & Mivu su maltene jedini koji furaju ovaj fazon kod nas i imaju svoju publiku vernih pratioca za šta imam iskreni respect i sve pohvale.

@rick__maia b2b @battric_mivu #arsenalfest #music #festival #nightlife #party #kragujevac

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Momke sam malo odslušala a onda me je ubila radoznalost da žbirnem kako izgleda ceo Arsenal Fest. Da budem iskrena baš mi se dopalo kako je skockan i sa binama i sa sponzorskim elementima, nista prenatrpano a sve jako zanimljivo. Posebno bih pored Explosive stejdža naravno, izdvojila Garden stejdž koji me je oduševio lokacijom, ušuškan je kao u nekom dvorištu sa sve drvećem i zelenilom i mnogo je imao gotivan vajb. Naravno ovde su nastupala imena poput Dža ili Bu i Mortal Kombat, čiju muziku nikako ne pratim ali je ekipa bila super, publika je sve vreme pevala pesme i ceo tako ušuškan stejdž imao je top vajb. Druga zona gde sam se provela kao tinejdžerka je taj neki sponzorski deo gde je, između ostalog, stajao i stoni fudbal za šest osoba… koje loodilo, naravno odmah sam se ubacila i zaigrala sa potpuno nepoznatim ljudima, čak sam zabola i jedan gol. Mega je kul kada je atmosfera na nekom događaju takva da se lagano upustiš u neko zezanje sa potpunim strancima i ismeješ se kao car. Kada sam obišla fest, vratila sam se i skrasila na Explosive stejdžu zbog kojeg sam i došla. Što se tiče ovog samog stejdža, mnogo je sladak i Petrovitz Yugoslavia kao čovek ispred ove bine jako se potrudio da nam svima bude udobno. Moja zamerka celom festivalu je ta što su mogli malo više da ulože u ovaj stejdž jer svakako zaslužuje, s obzirom da sam sve obišla, videla sam da se nije generalno štedelo, obe bine i main i garden lepo su izgledale, ali na Explozive-u se baš stislo. Sve u svemu, mi rejveri, kada je dobra žurka  i nismo neka zakerala pa je tako na ovoj bini bio super vibe. Kada su krenuli Deki, Milosavljević i Lea, Explozive je bio prepun i bilo je u nekim momentima i prevruće ali ništa nije remetilo atmosferu kako u publici tako i na sejdžu. Ovaj trojac smo već imali prilike da slušamo ali ovaj put mi je bio neki posebno gotivan vajb, sve se nekako uklopilo a i oni sami su se vrhunski provodili tokom puštanja što se odrazilo i na publiku a i celu atmosferu bine.

Dejan Milicević b2b @leadobricic b2b Marko Milosavljević #arsenalfest #love #music #party #kragujevac

A video posted by KatKaos.com (@katkaos.com_blog) on

Ja sam se vratil za BG ali je većina nastavila na after o kojem se evo i danas priča, koji se održao na lokalnom bazenu. Svakako bravo za KG i verujem se da je Explozive stage ovogodišnjim odličnim žurkama zaslužio da se sledeće godine u njega bar malo više uloži.

No Comments

Post a Comment